enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7788
EURO
36,7184
ALTIN
2.947,52
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Yağmurlu
18°C
Pazartesi Yağmurlu
16°C
Salı Yağmurlu
12°C

Sinüzit İçin Burun Açıcı Sprey Kullanımı

24.03.2021
A+
A-

Burun tıkanıklığı yaşayan kişiler, nefes alıp vermede zorluk yaşadıkları için günlük yaşamları da bundan etkilenmektedir. Birçok sinüzit hastası, en çok burun tıkanıklığı belirtisinden şikayetçi olmaktadır. Burun tıkandığında kişiler ağızdan nefes almak zorunda kalmakta bu da kişileri yorarak sosyal yaşam ve günlük işlerini yapmalarını engelleyen bir unsur oluşturmaktadır.

Soğuk algınlığı ve alerji problemi olan kişilerde sık sık burun tıkanıklığı şikayeti ile kulak – burun – boğaz uzmanlarına başvurmaktadır. İster alerji ister grip ister sinüzit nedeniyle olsun, burun tıkanıklığında ilk tercih edilen tedavi yöntemi burun açıcı sprey ve damlalar olmaktadır. Yıkama yöntemleri de burun açıcı spreylerle birlikte kullanılarak tam açılma sağlanmaya çalışılmaktadır.

Sinüzitte Burun Tıkanıklığı

Üst solunum yolu hastalıkları arasında yer alan sinüzit, yediden yetmişe tüm herkeste çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bu rahatsızlık kişiler tarafından hafife alınsa ve tedavi yöntemlerde başlangıç seviyesinde uygulanmasa da giderek ilerlemektedir. İlerlediği taktirde yaşanan sinüzit belirtileri kişilerin giderek hem fiziksel hem ruhsal hallerini bozmaktadır.

Sinüsler içerisinde oluşan bakteriler yaşanan burun tıkanıklığı sorununu da artırmaktadır. Sinüzite bağlı gelişen burun tıkanıklığı, sadece nefes darlığı ve solunum problemlerine yol açmamaktadır. Aynı zamanda alın, burun üzeri, yanaklar, göz çevresinde de dolgunluk hissine eşlik eden ağrılara yol açmaktadır. Sinüzit ağrıları aynı zamanda baş ve üst dişlerde de hissedilmektedir. Bu nedenle sinüslerin açılmasını sağlamak ağrıların da hafiflemesini sağlayacaktır.

Sinüzit Tedavisinde Burun Spreyi

Burun spreyleri uzman doktor tarafından yapılan muayene sonucunda tedavi amaçlı kişilere verilmektedir. Burundaki tıkanıklıkları giderme, rahat nefes alınmasını sağlama açısından birçok sinüzit hastası düzenli olarak burun açıcı sprey kullanımı tercih etmektedir. Burun açıcı spreylerin de farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Bazı burun spreyleri kişilerde bağımlılık yapabilmektedir. Bunun yanı sıra burun içerisinde kuruluk ve buna bağlı yaralara yol açabilen burun spreyleri de bulunmaktadır. Bu durumlar göz önüne alındığında daha ciddi problemler ile karşılaşmamak için burun spreyleri doktor tavsiyesi ile alınmalı ve önerilen şekilde kullanılmasına özen gösterilmelidir. Bazen doz aşımında burun kanamaları, burun damarlarının çatlaması gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Sinüzitte Burun Açma Yöntemleri

Bağımlılık yapma veya yan etki gösterme ihtimallerine karşı birçok uzman doktor, kişilere burun spreyi kullanmayı tavsiye etmemektedir. Bunun yerine deniz suyu gibi ürünlerle burun içinin güzelce yıkanması tercih edilmektedir. Böylece sinüslerin boşaltılması sağlanmaktadır. Eczanelerde satın alınan burun açma işleminde yaygın olarak deniz suları kullanılmaktadır. Doğru ve düzenli kullanıldığında burun tıkanıklığına karşı etkili olduğu bilinmektedir.

Evde yapılacak yöntemlerin başında da deniz suyu ile yıkama işlemine alternatif olarak tuzlu su ile burun yıkama işlemi uygulanmaktadır. Daha doğal bir yöntem olduğu için birçok sinüzit hastası bu yöntemi tercih etmektedir. Bu burun yıkama esnasında uzmanlar burun kanamalarına karşı burnun zorlanmaması gerektiğinin altını çizmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status