enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2333
EURO
37,8147
ALTIN
2.924,00
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Evde Hamur İşleri Yapıp Satmak için Önerileri

23.05.2020
A+
A-

Evde Hamur İşleri Yapıp Satmak

Fırından taze çıkmış hamur işlerine herkes bayılır ve kokusunu duyduğu an satın almak ister. İştah kabartan hamur işleri, gıda sektöründe de mantıklı bir girişim olabilir. Sizler de el lezzetinize güveniyor ve pişirdiğiniz hamur işlerinde iddialı olduğunuzu düşünüyorsanız, bu becerinizi avantaja dönüştürme zamanı gelmiş demektir.

Ek iş yapmak isteyen ev hanımları kendi ev tabanlı hamur işi atölyelerini kurabilirler ve ufak bir catering hizmeti ile başlayarak hamur işlerinde zamanla ilerleme kaydedebilirler. Bu küçük adım ileride sizlere büyük fırsat kapıları aralayabilir ve hatta kendi hamur işi dükkanınızı bile açabilirsiniz.

Hamur işi yapıp satmak isteyen ev hanımlarına bu yazımızda bazı tavsiyeler vereceğiz. İş dünyasına yabancı olanlar bazı profesyonel detayları öğrendikten sonra bu ek iş ile yollarında daha emin adımlar ile yürüyebilirler. Tabi, öncesinde birçok olasılık üzerinde durmalı ve belirli bir sermaye de hazırladıktan sonra profesyonel şekilde kendi ev hamur işlerinizi pazarlamaya başlamalısınız.

Ayrıca Bakınız: Evde Ek İş Yapmak Avantajlı Mı?

Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İş Planı Yapın

Evde hamur işi yaparak para kazanmak isteyen herkes öncelikle bir iş planı çerçevesinde bu işe girişmelidir. Özellikle gıda sektöründe titizlilik oldukça önemli bir detaydır. Bu işin gerekliliklerini yerine getirmeli ve ruhsatınızı aldıktan sonra hamur işi yapıp satmaya başlamalısınız. Yoksa en ufak bir şikayette başınız derde girecektir.

Ruhsat için başvurunuzu yaptıktan sonra, tariflerinizi derleyin ve en özel hamur işleriniz üzerinde biraz pratik yapın. Aradığınız yatırımcılar veya pazarlayacağınız firmalar iyi bir iş planı görmek isterler.

İş planınızda, ev tabanlı girişiminize dair her şeyi düşünmelisiniz. Gelir ve giderleri bir plan çerçevesi içerisinde hesaplamalı ve iyi bir pazarlama stratejisi oluşturmalısınız. Aklınızdan geçen her şeyi not alın ve yeni parlak fikirlerinizi de denemekten kaçınmayın. Girişimci ruhunuzu ön planda tutun.

Ayrıca Bakınız: Ek İş Fırsatları 2021

Giderleri Değerlendirin

Evde hamur işi yapıp satmak maliyetli bir süreç olabilir ve başlangıçta yatırım yapmanız gerekebilir. İlk yatırımlarınızı profesyonel hamur işi malzemeleri ve elektronik aletlere harcamalısınız.

Örneğin; profesyonel bir fırın almanızın size kaça mal olacağını önceden araştırmalısınız. Bir sonraki adım ise ruhsat ve diğer gerekliliklere harcanacak parayı hesaplamaktır.

Lisans, Yönetmelikler ve Sigorta

Eğer hala ev tabanlı hamur işi fikrinden vazgeçmediyseniz, bazı lisans ve yönetmeliklerle uğraşmanız gerektiğini sizlere hatırlatmak isteriz.

Muhtemelen evdeki çalışma ortamınızın sağlık kontrolünden geçmesi gerekir ve zaman zaman denetimler olabilir. Güvenilir bir muhasebeci ile anlaşarak küçük bir işletme için gerekli tüm prosedürlerin sorunsuz hallolmasını sağlayabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer şey, mali sorumluluk sigortasıdır. Eğer hamur işlerinize dava açılmasını istemiyorsanız, gıdaları etiketleyerek içerdikleri alerjenler hakkında bilgilendirmeyi unutmayın.

Karar Aşaması

Neleri pişirmek istediğinize karar vermelisiniz. Kek, pasta, börek, kurabiye gibi seçenekler arasında en iyi olduklarınızdan işe başlamalısınız. Tariflerde her seferinde tutarlı olun. İnsanlar her zaman sizlerden aldıkları hamur işlerinde aynı lezzeti yakalamak isteyeceklerdir.

Sizlerden börek veya kek aldıkları zaman beğenirlerde ikinciye ve üçüncüye almaya geleceklerdir. Aynı lezzeti bulamazlarsa müşteri kaybedersiniz. Yine, çeşitlilik sunun. Kepekli ve diyet hamur işlerine de yer verin. Hatta glutensiz hamur işleri de yaparak herkese hitap edebilirsiniz.

Kaliteden Şaşmayın

Ne pişirmeye karar verirseniz verin, kaliteli malzemeler tercih etmelisiniz. Çabuk bozulan yumurta ve süt gibi ürünlere özellikle dikkat edin. Kalitesiz malzemelerden pişirilen hamur işini insanlar kolaylıkla fark edebilirler.

Hamur işi yapıp satmadan önce evinize dostlarınızı çağırın ve satmaya karar verdiğiniz hamur işlerini onlara denetin. Dostlarınızın tüm eleştirilerini ve tavsiyelerini dikkate alın. Onların görüşlerini toplayarak daha iyi ürünler hazırlayabilirsiniz.

Reklam Yapın

Evde hamur işi yaparak para kazanmaya karar veren herkes, reklam için ekstra çaba harcamalıdır. Günümüzde daha fazla müşteriye ulaşmanın en etkili yolu reklam yapmaktır.

Yerel gazetelere ilan verebilirsiniz. Ya da bir web sitesi oluşturarak hamur işlerinizi bu site üzerinden de tanıtıp pazarlayabilirsiniz. Eğer web sitesi açma fikri sizlere uzak geliyorsa, popüler yemek sitelerine de bir süreliğine reklamınızı verebilirsiniz. Bunun için de belirli bir bütçe ayırmanız gerekecektir.

Yardım organizasyonlarına katılın. Özel etkinliklerde stand kiralayarak hamur işlerinizin numunelerini insanlarla paylaşın. Ücretsiz numunelerin yanında iş kartı, broşür dağıtarak size ulaşmalarını kolaylaştırın.

Ev tabanlı işiniz için bir isim seçin ve logonuzu oluşturun. İnsanların hatırlayabileceği, akılda kalıcı bir isim olmasına dikkat edin. Logo ve slogan da akılda kalıcı olmalıdır.

Evinizde hamur işi yaparak para kazanmak istiyorsanız, yukarıda yer alan 6 adımı da izlemeniz gerekecektir. Sizler de girişimlerinizi ve deneyimlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlerle paylaşabilir ve girişimde bulunmak isteyenlere yeni önerilerde bulunabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status