Alıç meyvesi adını ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Eğer bu meyveyi öncesinde hiç duymamış iseniz bu yazımızda size reçelini tanıtacağız. Alıç meyvesini iyi bilen kişilere de bir de reçelini tatmalarını tavsiye ederiz. Alıç meyvesi en çok tatlılara yakıştığı gibi özellikle de şahane reçeller ve marmelatlar hazırlayarak tatlılarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Dalından toplanan taze alıç meyveleri ile pişirilen alıç reçeli, bir başka lezzetlidir. Bu reçel ekşimsi bir tada sahiptir. Buruk tatlar sevenler için de tavsiye edeceğimiz bir reçeldir. Alıç meyvesinin tadı oldukça ekşi olduğu için reçel oldukça şeker kaldırır. Bu sebeple diğer reçellerden daha fazla toz şeker kullanmak gerekir.
Son yıllarda Avrupa’da ve ülkemizde alıç reçeli daha popüler hale gelmiştir. Ev hanımları alıç meyvelerini değerlendirerek mutfaklarında birbirinden güzel reçel ve marmelatlar hazırlıyorlar. Sizler de bu ekşimsi tatlı lezzeti deneyerek ailenize tattırabilirsiniz. Alıç reçeli yapılışı biraz vakit alır. Fakat bu reçel ocakta uzun süre ağır ağır kaynadıktan sonra kıvam alır. Sizler de mutfaklarınızda hazırlamış olduğunuz alıç reçelini pek çok tatlıda kullanabilirsiniz.
Alıç meyvesi; sonbahar mevsiminde olgunlaşır ve sarı veya kırmızı bir renk alır. Sonbahar gelmesi ile birlikte dalından toplanan bu meyveler, ülkemizde Batı ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde bulunur. Geleneksel Çin Tıbbında bazı hastalıkların tedavisi için kullanıldığı bilinmektedir.
Malzemeler:
24 saat boyunca oda sıcaklığında bekleyen alıç reçelini 1 hafta kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu reçeli 1 ay kadar derin dondurucuda muhafaza ederek kullanabilirsiniz. Daha uzun saklama süresi için toz şeker miktarını arttırmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun.