Son yıllarda acı biber soframızda tatlılarda da yer almaya başladı. Özellikle de bu başlığımızı gördükten sonra “Acı biber reçeli de olur muymuş canım?” diye içinizden düşünmüş olabilirsiniz. Fakat birçok sebze ve meyvenin reçelini hazırlayıp beğenerek yediğimiz gibi acı biberin de reçeli de bazı bölgelerde yapılmaktadır. Reçel seven ve farklı bir tat arayanlara önerdiğimiz acı biber reçeli siz de evinizde deneyebilirsiniz. Koyu kırmızı rengi ve kıvamı ile diğer reçellere oldukça benzerdir. Fakat tattığınızda bu reçel ile diğer reçeller arasındaki farkı hemen anlayabilirsiniz.
Acı biber reçelini denediğinizde damağınıza önce şeker tadı geliyor. Daha sonrasında ise acımsı bir tat damağınızda bırakan bir reçeldir. Kahvaltı sofranıza daha değişik tatlar eklemeyi seviyorsanız, sırada acı biber reçeli olabilir. Evinizde bulunan acı biberleri değerlendirerek bu reçel tarifini sizler de kendi mutfağınızda deneyebilirsiniz. Acı biber reçeli yapılışı sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Acı yemeyi sevenlerin bir hayli çok beğeneceği bu reçel tarifini eş ve dostla paylaşarak onların da bu lezzeti keşfetmesini sağlayabilirsiniz.
Acı biber, Türkiye’nin çeşitli türlerde yetişmektedir ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. En çok da C vitamini, beta-karoten ve antioksidanlar bakımından zengindir. Çoğunlukla mutfaklarda baharat olarak kullanılır. 100 gram acı biber 28 kaloriye eş değerdir.
Malzemeler:
Hazırlamış olduğunuz acı biber reçelini 12 saat sonra serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.